Değerli KASAD Üyeleri,
KASAD Karton Ambalaj Semineri’nde verimlilik konuşuldu.
Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği KASAD tarafından geleneksel hale dönüştürülen KASAD Karton Ambalaj Semineri’nin 2023 organizasyonu “Hataların Önlenmesi ve Verimlilik” teması ile gerçekleşti. Sektörün geleceğine ışık tutan etkinlikte; karton hataları ve çözüm önerileri, verimlilik, sürdürülebilirlik ve mükemmellik modelleri gibi başlıklar üzerinde durulurken sektörün deneyimli isimleri de karton ambalaj sanayisinin gündemde olan sorunlarına çözüm önerileri sundu.
KASAD’ın öncülüğü, Sekamsan Kağıt & Karton firmasının sponsorluğunda bu yıl 4. kez gerçekleşen, sektör firmalarının çalışanlarına yönelik Karton Ambalaj Semineri’nde sektör ‘Hataların Önlenmesi ve Verimlilik’ teması etrafında yeniliklere ve geleceğe odaklandı.
Seminerin açılışında konuşan KASAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Görsel Sanatlar Matbaacılık ve Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Ulu, Derneğimizin yaptığı pek çok etkinlik yanında sektörel eğitim seminerleri ile de çalışanların gelişimine önem verdiğini ve desteklemeye devam ettiğini belirtti. Sektörümüzde yaşadığımız problemleri, çözümleri, fırsatları paylaşarak sinerjimizi arttırıyoruz, arttırmaya da devam edeceğiz. Birlikte daha güçlüyüz” dedi. Sonrasında Sekamsan Yönetim Kurulu Melih Erdoğan ve Satış Müdürü Serkan Yılmaz Sekamsan ile ilgili bilgiler verdiler.
Seminerin ilk konuşmacısı KASAD Genel Sekreteri Erol Gül karton türleriyle ilgili terminoloji ve en sık rastlanan karton hataları ve çözüm önerileri, KASAD Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Yılmaz da “Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilirlik Çerçevesinden Karton Ambalaj” başlıklı konuşmasında sürdürülebilirlikte 5 önemli sorumluluğa değinerek Avrupa karton ve karton ambalaj endüstrisi verilerini ile sürdürülebilirlik konusunda katılımcılara bilgi verdi. Seminerde; KalDer Kalite Derneği’nden Emin Direkçi “Şirketlerin üretim faaliyetlerinde hatalarını azaltıp verimliliklerini arttırabilmeleri kalite sistemlerinde neler yapılması gerektiği”, Heidelberg Türkiye’den Kutay Ercan “Ofset Baskı prosesinde, Bobst İstanbul Ambalaj’dan Arda Zambak “Kalıplı kesim prosesinde ve Koenig & Bauer Duran’dan Eren Şentürk “Katlama yapıştırma prosesinde en fazla görülen sorunları, çözüm önerilerini ve verimli çalışma için neler yapılması gerektiğini uygulamadan örnekler vererek anlatmışlardır. Toyo Matbaa Mürekkepleri’nden Müjde Özdemir ise “Ofset Baskıda karton ve mürekkep ilişkisini anlatarak, o da diğer konuşmacılar gibi karton ambalaj üretimi sırasında görülen sorunları, çözüm önerilerini izleyicilerle paylaştı. Son konuşmacı olan Duran Doğan Ambalaj’dan Levon Karabosyan “Karton ambalaj sektörünün tarihsel gelişimi ve karşılaşılan zorluklar” başlıkları etrafında ilgiyle izlenen sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdi.
Diğer Haberler