KASAD Son Toplantısında Yuchisoft Bilişim’i Ağırladı
Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), 31 Ekim 2024 tarihinde Swissotel The Bosphorus’ta Ekim ayının son buluşmasında Yuchisoft Bilişim tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. 180 kişinin katıldığı bu özel etkinlik, karton ambalaj sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
“Karton Ambalaj Sektöründe Yeşil Dönüşüm Vurgusu”
Toplantının açılış konuşmasını KASAD Başkanı Alican Duran yaptı. Duran, “Karton ambalaj sektörü, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi konularında önemli adımlar atmaktadır. Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik kavramları artık herkesin sıkça duyduğu terimler haline geldi. Ancak bu kavramların içini doldurmak çok önemli. Ambalaj atığının çöp değil, aslında değerli bir kaynak olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu konuda karton ve ambalaj gibi dönüşüm sürecinde çok avantajlı olan ham maddelere sahibiz. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyor ve önemsiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Duran, gelecekte şirketlerin bu dönüşümü gerçekleştirmenin kaçınılmaz olacağına dikkat çekerek, Z kuşağının ve yeni neslin bu konuları ciddiye aldığını, markalardan bu yönde adımlar beklediklerini vurguladı. “Dolayısıyla kimsenin dönüşüme kayıtsız kalma ihtimali yok,” dedi.
“Yuchisoft Bilişim’den Dijital Ürün Pasaportu Tanıtımı”
Yuchisoft Bilişim CEO’su Samet Soylar, yaptığı açıklamada, “Dijital Ürün Pasaportu, ürünlerin yaşam döngüsü boyunca şeffaflık ve sürdürülebilirliği sağlayan dijital bir kimliktir. Bu pasaport sayesinde, ürünlerin hangi malzemelerden üretildiği, üretim süreçlerinde hangi enerji kaynakları kullanıldığı, tedarik zinciri, karbon ayak izi gibi bilgiler detaylı bir şekilde kayıt altına alınıyor. Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Ürün Yönetmeliği kapsamında, bu tür pasaportlar, yakın gelecekte uluslararası ticarette zorunlu hale gelecek. Biz de bu konuda öncü bir rol üstlenerek, ülkemizin sürdürülebilir üretim hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlayarak, Türk sanayicilerinin global pazarlara entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyoruz,” dedi.
Yuchisoft Bilişim, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm odaklı, tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği iki yeni ürünüyle sektöre yepyeni bir soluk getiriyor. Tübitak Marmara Teknokent’te uzun yıllar süren Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan PrintFlow ve Dijital Ürün Pasaportu yazılımları, basım sektörünün yanı sıra ihracat yapan sanayiciler için de sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve Avrupa Birliği regülasyonlarına uyum gibi kritik konularda önemli çözümler sunuyor.
“PrintFlow: Matbaa Sektöründe Çevre Dostu Yenilik”
Sunumun ikinci yarısında Yuchisoft Bilişim’in diğer önemli ürünü PrintFlow ise, matbaa sektöründe yaşanan sorunlara köklü çözümler sunan, akıllı ve kullanıcı dostu bir iş yönetim sistemi. Tüm iş süreçlerini tek bir platformda toplamasının yanı sıra, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak firmaların rekabet gücünü artırıyor. Marmara Üniversitesi Basım Teknolojileri Bölümü ile yapılan iş birliği sayesinde sektörün ihtiyaçlarına tam olarak cevap veren bir yapıya sahip olan PrintFlow, şu anda sektörün önde gelen firmaları tarafından kullanılmaktadır.
Soylar, “PrintFlow sayesinde matbaalar, daha az kağıt tüketerek ve kaynaklarını verimli kullanarak, çevreye daha duyarlı hale gelecekler. PrintFlow ile, basım sektörünün sadece ülkemizde değil, dünyada da kabul gören sürdürülebilirlik standartlarına ulaşmasını hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.
“KASAD Ormanı Projesi ile Doğaya Katkı”
KASAD Başkanı Alican Duran, 14 Kasım’da “KASAD Ormanı” projesini hayata geçireceklerini ve bu projeyi üyelerinin katkılarıyla daha da büyütmeyi hedeflediklerini aktardı. Proje, Pendik’te İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen bir alanda 14 bin fidanla başlatılacak.